La llegenda del Comte Arnau

cantagran 2014 ©

ENTRADES EXHAURIDES

Torna a Mataró la quarta edició del Cantagrans amb “La llegenda del Comte Arnau”, que es podrà veure el proper 16 de febrer a les 7 de la tarda al Teatre Monumental. El concert és impulsat per l’Auditori de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró, a través del Servei d’Igualtat i Ciutadania i la Direcció de Cultura.
Cantagrans compta amb la participació de casi 80 ciutadans majors de 58 anys i per aquesta edició presenten una cantata que gira entorn de la figura medieval del Comte Aranau, llegenda catalana per antonomàsia. Aquest cavaller, hedonista i furibund, cerca el plaer en la deshonra de les dones casades i solteres de la seva comarca i, per això, serà condemnat eternament a encarnar un ésser no mort, una ànima en pena que cavalcarà pels boscos i fondalades de Montgrony i Gombrèn.
Les penes i alegries orgiàstiques del Comte de Mataplana han estat la font d’inspiració per a nombrosos poetes de la nostra literatura, des de Jacint Verdaguer fins a Joan Brossa, passant per Maragall i Sagarra.
Enguany la cantata que es presenta està musicada per Albert Guinovart i comta amb la dramatúrigia creada per Joan Lluís Bozzo. Un any més la direcció musical anirà a càrrec d’Oriol Castanyer i la direcció escènica a càrrec d’Ignasi Tomàs. Les corals que participaran en aquesta edició seran la coral de l'associació de gent gran de la Gatassa, la coral de l'associació de gent gran del Parc, la coral l'Arquera (de l'associació de gent gran de Jaume Terradas), l'orfeó parroquial El Delme (Sant Vicenç de Montalt). Els cantaires participants aniran acompanyats pels següents músics professionals: Adrià Aguilera al piano, Edurne Vila al violí, Marc Garcia a la trompa, Guillem Prats al contrabaix, Fani Fortet a les percussions i Tànit Bono i Toni Vinyals com a solistes.

 

Organitza: Servei d'Igualtat i Ciutadania i Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró.

Organitza: Ajuntament de Mataró i Generalitat de Catalunya.




Fitxa

 
La llegenda del Comte Arnau
Dissabte 16 de febrer
19 h
Teatre Monumental
Preu: Entrada lliure amb invitació

Les entrades es posaran a la venda a partir del dilluns 28 de gener a les 10:00 h