Oskara

Oskara Kukai Dantza ©

Espectacle guanyador de tres premis Max creat per dues companyies Premi Nacional de Dansa

La unió de dos mons i de dues formes d’entendre la dansa gairebé contràries. Mentre Kukai Dantza s’aferra a les arrels més populars de la dansa, La Veronal mira cap a les avantguardes.

Oskara recorre passatges i mites de la cultura basca, des dels orígens fins a l’època contemporània, en un recorregut plàstic i emocional esquitxat de símbols i d’una iconografia desconcertant que, en definitiva, explica la història de l’experiència humana.

Kukai Dantza és una companyia creada l’any 2001 pel coreògraf i ballarí Jon Maya Sein. La companyia treballa les seves creacions a partir de la dansa tradicional basca, proposant trobades amb altres estils de dansa i col·laboracions amb prestigiosos artistes.

La Veronal és una de les companyies amb més solidesa i projecció internacional del nostre país. Fundada per Marcos Morau l’any 2005, està formada per un conjunt d’artistes procedents dels mons de la dansa, el cinema, la fotografia i la literatura que busquen nous llenguatges d’expressió.

Premi al millor espectacle de dansa de la Fira de teatre i dansa d’Osca 2016.
Premi Max 2017 al millor espectacle de dansa.
Premi Max 2017 al millor elenc de dansa.
Premi Max 2017 al millor disseny de vestuari.
Premi de la crítica de Catalunya 2016.

Director: Jon Maya Sein / Ballarins: Alain Maya, Eneko Gil, Ibon Huarte, Martxel Rodríguez i Urko Mitxelena / Cantant: Erramun Martikorena / Idea i direcció d’escena: Marcos Morau / Assistent de coreografia: Lorena Nogal i Marina Rodríguez / Dramatúrgia: Pablo Gisbert.

Durada: 60 minuts

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Fitxa

 
Oskara
Dissabte 26 de gener
20.30 h
Teatre Monumental
Preu: 21 euros platea / 17 euros amfiteatre

Les entrades es posaran a la venda a partir del dijous 27 de desembre a les 00:00 h