Raphaëlle

Raphaëlle Alfred Mauve ©

Teatre documental que pren com a protagonista una dona trans per parlar-nos d'un món en transformació

La Conquesta del Pol Sud ens proposa un trajecte que va de la història individual a la col·lectiva, i ho fa combinant testimonis reals en escena i investigació periodística.

Raphaëlle parteix d’una experiència individual de transició, de canvi de gènere, un recorregut vital marcat per la lluita per la identitat, l’autoafirmació, el trencament dels motlles. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de Raphaëlle Pérez ens parla del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats. Alhora, la companyia investiga el tractament del gènere en altres cultures. Potser la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple convenció occidental?

Raphaëlle projecta una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla de lluites i conquestes socials, de les minories, de l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses?

Direcció: Carles Fernández Giua / Creació i interpretació: Raphaëlle Pérez, Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer / Disseny de l'escenografia i el vídeo: Eugenio Szwarcer / Disseny de llum i ombra: Luís Martí / Disseny del so: Damien Bazin
Una producció del Grec Festival de Barcelona 2018, La Conquesta del Pol Sud, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Durada: 80 minuts

Aquest espectacle forma part del projecte Noves Escenes de la Xarxa Transversal

Organitza: Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró. Col·labora: Transversal, xarxa d’activitats culturals
Fitxa

 
Raphaëlle
Dissabte 9 de febrer
20.30 h
Teatre Monumental
Preu: 17 euros platea / 14 euros amfiteatre

Les entrades es posaran a la venda a partir del dijous 27 de desembre a les 00:00 h