Cantània / Partícules

CANTÀNIA 2014 ©

Aquest any amb la Cantata Partícules assistim a l’origen i evolució de l’Univers. Ara fa uns tretze mil vuit cents milions d'anys hi va haver una gran explosió: un magma ben espès que de cop s’espandeix. És l’origen del món; tot és calent i roent. Una mena de sopa caòtica i incandescent…

Ja fa més de 25 anys que l’Auditori va iniciar aquest projecte de formació musical i fins a dia d’avui, Cantània s’ha realitzat a més de 20 ciutats de 6 països tant europeus com americans: Argentona, El Vendrell, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Parla, Reus, Salamanca, Sant Cugat del Vallès, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Vic i Vilafranca del Penedès. A Alemanya: Mainz, Bremen, Biefeld, Neustadt i Koblenz. A Bèlgica: Brussel·les. A Veneçuela: Caracas. A Itàlia: Alexandria. I a Mèxic. Al llarg d’un curs escolar passen pels escenaris de totes les ciutats participants aproximadament 45.000 nens, 900 mestres de música de més de 980 escoles i 90.000 espectadors.

A Mataró arribem a la catorzena edició i prop de 1.200 estudiants de cinquè de primària de les escoles de Mataró i Argentona participaran d’aquesta cantata que han treballat durant tot el curs i que ha estat composta per Lluís Vidal i escrita per Sergi Belbel. Ignasi Tomàs i Marta Gil porten la direcció escènica de l'espectacle, i Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses són els encarregats de dirigir els alumnes acompanyats d’una formació de vuit instrumentistes professionals.

Divendres 11 de maig a les 20 h
Escoles participants: Cor de Maria, Cirera, Sant Miquel del Cros, Marta Mata i Rocafonda.

Dissabte 12 de maig a les 12 h
Escoles participants: Antonio Machado, Anxaneta, Josep Manuel Peramàs i Joan Coromines.

Dissabte 12 de maig a les 16.30 h
Escoles participants: Camí del Mig, Les Aigües, Balmes, Tomàs Viñas i Maria Mercè Marçal.

Dissabte 12 de maig a les 20 h
Escoles participants: Àngela Bransuela, Angeleta Ferrer, Bernat de Riudemeia, Argentona i Torre Llauder.

Diumenge 13 de maig a les 12 h
Escoles participants: Germanes Bertomeu, Josep Montserrat, Mare de Déu de Lourdes, Salesians St. Antoni de Pàdua i Vista Alegre.

Diumenge 13 de maig a les 18 h
Escoles participants: Camí del Cros, GEM, Les Fonts i Meritxell

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró




Fitxa

 
Cantània / Partícules
Teatre Monumental
11 maig 20 h / 12 maig 12, 16.30 i 20 h / 13 maig 12 i 18 h
Preu: 5 euros

Les entrades es posaran a la venda a partir del dimarts 17 d'abril a les 09:00 h


Públic familiar