Concert de Nadal de l'Orquestra de Cambra Catalana

Foto Concert de Nadal 2014 ©

L’Orquestra de Cambra Catalana es presenta a la ciutat de Mataró el proper dissabte 16 de desembre, al Teatre Monumental de Mataró, amb un concert de Nadal ben especial amb peces compostes els segles XVII i XVIII. És la primera actuació que aquesta banda fa a la capital del Maresme després de l’anunci que fixarà, a partir de 2018, la seva residència al Foment Mataroní. Excepcionalment els acompanyarà el Cor Ciutat de Mataró dirigit per Jordi Lluch. La presència destacada, però, és la de Marta Arbonés com a soprano i Rosa Maria Campasol com a mezzo.

Concretament, el programa s’inaugura amb la tonadilla Una graciosa de compañía y un compositor de viejo, del compositor mataroní Lluís Misson (1727-1766), un dels pares d’aquest gènere musico-teatral que formava part dels entreactes de les comèdies sobretot a la segona meitat del segle XVIII. Misson va contribuir notablement al desenvolupament i la consolidació del gènere als seus primers anys. En aquesta ocasió s’ofereix per primera vegada al públic aquesta obra ja que no consta documentalment cap interpretació anterior.

Durant el concert de Nadal s’interpretaran també els dos motets de Jaume Casellas (1690-1764), Motet als Sants Just i Pastor i Motet a Nostra Senyora, foren compostos durant la seva etapa en que aquest compositor de Valls fou mestre de capella de la catedral de Toledo, on també hi treballaren el sabadellenc Francesc Juncà i el barceloní Joan Rossell. Casellas, fou anteriorment mestre de capella de Santa Maria del Mar, on assimilà l’estil musical provinent d’Itàlia i de Centreeuropa.

Per acabar el concert, l’Orquestra comandada per Joan Pàmies i el el Cor Ciutat de Mataró ens brindaran una de les obres cabdals de la música religiosa del Barroc, el Gloria en Re M de d’Antonio Vivaldi (1678-1741), una obra per a solistes, cor i orquestra que fou composta durant l’estada del compositor a l’Ospedale della Pietà.


Intèrprets
Marta Arbonés, soprano
Rosa Maria Campasol, mezzo
Cor Ciutat de Mataró, director: Jordi Lluch
Orquestra de Cambra Catalana
Joan Pàmies, director

Organitza: Foment Mataroní. Col·labora: Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró
Fitxa

 
Concert de Nadal de l'Orquestra de Cambra Catalana
Dissabte 16 de desembre
21 h
Teatre Monumental
Preu: 17 euros

Les entrades es posaran a la venda a partir del divendres 1 de desembre a les 09:00 h