Connexió Bach d'Ensemble Pyrene

Imatge de l'espectacle Connexió Bach Ensemble 2014 ©

Una música que ens apropa a l’univers musical de J. S. Bach.

Al voltant de la nostra vida i de tot el que anem fent i aconseguint sempre hi ha fets, persones i històries que influeixen en l’esdevenir. I en el cas de les persones que considerem genis també passa el mateix, com en el cas de J. S. Bach.
Us presentem un concert que a través del fil conductor de fragments d’una de les seves obres emblemàtiques, Les Variacions Goldberg, ens anirem aproximant a una part del seu entorn musical tot descobrint anècdotes de la seva vida.
El seu primer biògraf parla d’una vida sempre propera al lloc de residència, sense els grans viatges que van fer molts dels seus contemporanis, i que les partitures que estudiava de Vivaldi van ensenyar a Bach a pensar musicalment. També coneixerem els intents fracassats de coincidir amb Händel; finalment acabaren tenint una relació ben curiosa a través del metge J. Taylor.
Un munt d’anècdotes que també ens portaran a escoltar i parlar del seu amic G. Ph. Telemann, una amistat que fins i tot el va convertir en padrí d’un dels seus fills: C. P. E. Bach. Aquest fou un músic que amb el seu trencament amb el barroc i la seva admiració cap al pare ens portarà al final d’aquest recorregut.

Quim Térmens i Joan Morera, violins
Joaquim Alabau, violoncel
Jordi Reguant, clave

Organitza: Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró amb la col·laboració de la Basílica de Santa Maria de Mataró i el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró
Fitxa

 
Connexió Bach d'Ensemble Pyrene
Dissabte 20 de novembre
21 h
Basílica de Santa Maria. Capella dels Dolors.
Preu: 9 euros

Les entrades es posaran a la venda a partir del (no disponible)