El classicisme amb l'Orquestra de Cambra Catalana, l'Orquestra Ciutat de Mataró i el Cor Ciutat de Mataró

El classicisme 2014 ©

A mitjans del segle XVIII, Europa s’encamina cap a un nou estil arquitectònic, literari i artístic que posa l’èmfasi en la gràcia i la bellesa de la melodia i la forma, proporció i equilibri, moderació i control.

L'Orquestra de Cambra Catalana, l'Orquestra de Mataró i el Cor Ciutat de Mataró, sota les direccions de Joan Pàmies, Clàudia Dubé i Jordi Lluch, presenten un repertori amb obres del classicisme de Ferran Sor i Beethoven.

L'any 1797 Ferran Sor va estrenar al Teatre Principal de Barcelona la seva òpera Il Telèmaco. Situat entre el Classicisme i el Romanticisme, Sor va adquirir fama com a intèrpret i per les més de 65 obres que va escriure per a la guitarra a qui va donar la categoria d'instrument de concert. Sor va compondre també simfonies, concerts, òperes i ballets que es van estrenar a les principals ciutats europees.

La Primera Simfonia de Beethoven s'estrenà el 2 d'abril de 1800 en el Burgtheater de Viena. Malgrat la seva estructura molt clàssica, l'obra ja va ser criticada pel seu aspecte innovador. Aquesta obra és d'alguna manera la introducció a tot el que el compositor escriurà més tard explorant nombrosos horitzons sovint molt contrastats.

La tarifa reduïda és per a socis del Foment Mataroní, socis Club TR3SC, socis Òmnium Cultural, jubilats, abonats al Teatre Monumental, Carnet Jove, Carnet Blau i persones amb mobilitat reduïda.

Organitzen: Foment Mataroní i Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró




Fitxa

 
El classicisme amb l'Orquestra de Cambra Catalana, l'Orquestra Ciutat de Mataró i el Cor Ciutat de Mataró
Dissabte 19 d'octubre
20 h
Teatre Monumental
Preu: 20 euros | 18 euros tarifa reduïda

Les entrades es posaran a la venda a partir del divendres 8 de febrer a les 10:00 h