El dilema

El dilema 2014 ©

L’Aula de Teatre presenta la mostra en públic del treball realitzat al llarg del curs 2018-2019: els tallers. Aquest any s’exhibeixen dinou tallers de teatre i dansa contemporània, realitzats entre Can Gassol i el Teatre Monumental i representats per més de 300 alumnes.

El grup Aula Júnior 17-25 anys B dirigit per Pere Anglas presenta un espectacle de creació que porta per títol El dilema.

A l’última classe del trimestre un professor de filosofia de segon de batxillerat posa un exercici a un grup d’alumnes. Hauran de debatre sobre un dilema clàssic: el de les cinc persones lligades a una via de tren que estan a punt de morir atropellades. És ètic desviar el tren per salvar-les encara que amb aquesta acció mori una sisena persona? O és més ètic no intervenir i deixar que el tren atropelli les cinc primeres? Mentre els alumnes debaten sobre aquest dilema (alguns amb més entusiasme que altres), flota en l’ambient un fet ocorregut pocs dies abans, quan una companya de classe, l’Olga, va ser sorpresa robant els diners del viatge de fi de curs. A mesura que avancen en l’exercici, s’entremesclen els pensaments i les reflexions amb els dubtes. Va ser realment l’Olga qui va robar els diners? I si no va ser ella, quin dels altres onze companys és l’autor del robatori? Com si es tractés d’una obra d’Agatha Christie, en què un grup de sospitosos van sent discriminats fins a descobrir-se el veritable culpable, El dilema és també una història sobre un assetjament escolar i, al capdavall, ens planteja encara un altre dilema, aquest molt més pròxim, sobre la responsabilitat i les conseqüències que es deriven de veure i no fer res. També de vegades nosaltres mateixos, en el nostre dia a dia, mirem cap a un altre costat i no som conscients que, només que trenquéssim la inèrcia, el món començaria a canviar.

Intèrprets: Imane Akandouch, Etna Allué, Miriam Castela, Aida Fernández, Aina Humbert, Júlia Lladó, Aina Roselló, Albert Soler, Jan Soriano, Joan Sullà, Mireia Vázquez, Martí Verdaguer

Text i direcció: Pere Anglas

Ajudant de direcció: Maria Rodríguez

Professora de veu: Natàlia Sellarès

Dansa i moviment: Marta Dalmau

Percussió corporal: Joan López "Nitu" 

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró




Fitxa

 
El dilema
Dijous 20 de juny
20 i 22 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
Preu: Gratuït amb invitació

Les entrades es posaran a la venda a partir del dilluns 27 de maig a les 09:00 h