Encara hi ha algú al bosc

Encara hi ha algú al bosc 2014 ©

ESPECTACLE AJORNAT a causa de les noves mesures restrictives per frenar la covid-19
Nova data
18 de desembre | 20 h

Una obra que s’estrena coincidint amb el 25è aniversari de la firma dels Acords de Pau de Dayton que van posar fi “oficial” a la guerra de Bòsnia.

Entre 1992 i 1994 l’escriptora croata Slavenka Drakulic va recórrer els camps de refugiats per conèixer de primera mà les experiències de les dones que havien sigut víctimes de violació com a arma de guerra. Dels testimonis obtinguts en va resultar la novel·la Como si yo no estuviera, publicada per Anagrama el 2001. Aquesta obra és la llavor d’on va néixer el projecte teatral. En primer lloc, vam pensar en fer-ne una adaptació però, després de conèixer la realitat sobre el terreny i algunes de les dones víctimes de les violacions, tot va canviar. De seguida ens vam preguntar, què estàvem fent nosaltres el 1992? A Bòsnia i Hercegovina s’iniciava una guerra que trencava una societat i molts somnis personals, i aquí, a la Barcelona olímpica, teníem la sensació que començava una nova època que havia de ser molt millor que l’anterior. Aquella guerra ens va indignar, és clar que sí, alguns de nosaltres vam participar en les protestes o en actes solidaris que es van organitzar, però no deixava de ser una guerra de la qual només en sabíem els fets i el número de morts i ferits.
En els diferents viatges que hem fet a la zona, hem posat cara a algunes de les supervivents d’aquell conflicte i als fills i filles que van néixer fruit de les violacions. Hem parlat amb elles i ens han dit que sovint s’han sentit i se senten oblidades per tothom. No els és fàcil parlar del que els va passar, reviure uns fets tan traumàtics, però alhora volen que se les escolti arreu. I nosaltres podem fer que aquesta, la seva veu, arribi a una audiència més àmplia.
Elles són les protagonistes del nostre muntatge. Nosaltres…, potser només hem de fer allò que no vam fer quan tocava, escoltar-les.

Autora: Anna Maria Ricart
Ajudant de dramatúrgia: Teresa Turiera
Direcció: Joan Arqué
Intèrprets: Ariadna Gil, Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Tanja Haupt i Erol Ileri.

Mesures de prevenció de la COVID 19

 

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró




Fitxa

 
Encara hi ha algú al bosc
Divendres 18 de desembre
20 h
Teatre Monumental
Preu: 24 euros platea / 19 euros amfiteatre

Les entrades es posaran a la venda a partir del (no disponible)