Les fronteres del Barroc. Obres de Claudio Monteverdi i Georg Philipp Telemann

Les fronteres del Barroc 2014 ©

El Cor Ciutat de Mataró, sota la direcció de Jordi Lluch, presenta obres vocals religioses de Claudio Monteverdi i motets diversos de Georg Philipp Telemann.

Sentirem obres vocals religioses de Claudio Monteverdi, situat a cavall del final del Renaixement i inicis del barroc, extretes de la col·lecció "Selva morale e spirituale" (1641) per passar a motets diversos de Georg Philipp Telemann, compositor alemany contemporani de Bach i Haendel, considerat un dels darrers autors del barroc alemany per traçar les fronteres d'aquesta època tan prolífica.

El Cor Ciutat de Mataró es va estrenar el mes de juliol de 2009 amb un programa al voltant de les obres corals de Cristòfor Taltabull, autor relacionat amb la ciutat i compositors del segle XX. Des de llavors ha participat en diferents festivals de música: Setmana de Música Antiga de Mataró, Tiana Antica, Festival Shakespeare, la Setmana de Cant Coral de l’Hospitalet o bé al Festival El Grec de Barcelona, en col·laboracions amb artistes com l’actor Enric Arquimbau, el coreògraf Miquel G. Font, la companyia de dansa Habemus Corpus, o el grup Barroc del Cafè. Ha treballat amb altres cors com el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, el cor de la Yale Glee Club de la Universitat de Yale (Estats Units), o bé amb la Coral Cantiga, sota la direcció de Pep Prats. Ha estrenat obres corals escrites i dedicades al Cor Ciutat de Mataró, amb composicions de Moisès Bertran, Marcel Olm i Miguel Ángel Hurtado i músics vinculats a la ciutat i ha recuperat algunes obres del barroc d’autors locals.
Ha gravat recentment el disc Les set paraules de Crist a la Creu, de Cristòfor Taltabull, amb el tenor Josep Fadó, editat per Audiovisuals de Sarrià.
El seu director titular és, des dels seus inicis, en Jordi Lluch Arenas.

Cor Ciutat de Mataró
Jordi Lluch, director
Solistes: Laia Frigolé, soprano / Mariona Llobera, contralt / Aniol Botines, tenor / German De la Riva, baix
Elisabeth Bataller, violí
Maria Gomis, violí
Daniel Regincós, violoncel
Mireia Ruiz, clavecí i orgue

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Fitxa

 
Les fronteres del Barroc. Obres de Claudio Monteverdi i Georg Philipp Telemann
Diumenge 26 de novembre
18 h
Basílica de Santa Maria. Altar del Roser
Preu: 9 euros

Les entrades es posaran a la venda a partir del dijous 2 de novembre a les 09:00 h