Lia Sampai + Maria del Mar Bonet

fotografia de les músics 2014 ©

Lia Sampai

La cantautora Lia Sampai, acompanyada del guitarrista i arranjador Adrià Pagès, presenta Amagatalls de llum. Des de la senzillesa i la complicitat construeixen relats que abracen el món personal i el social, tot davallant en els racons més íntims i fràgils. Per fer-ho, incorporen a la veu i la guitarra –ambdues centrals– altres instruments de corda i guitarres elèctriques, ampliant la seva sonoritat per aconseguir una expressivitat precisa que enalteix cada paraula.

Lia Sampai puja a l’escenari per primera vegada l’estiu de 2017 i rep el segon premi del Concurs de Cantautors de Ferreries. El 2018 comença a treballar amb el guitarrista i compositor Adrià Pagès (Barcelona, 1995) i junts publiquen La fada ignorant (2019). Amb el llançament d’aquest primer treball emprenen una gira de presentació que els porta a escenaris i concursos com el Festival Barnasants, el Jambo Street Music, el Concurs Delayta’ns de Premià de Mar (primer premi) o el Certamen Nacional de Joves Cantautors d’Elx (primer premi).

Maria del Mar Bonet

Amb més de cinquanta anys als escenaris, la cantautora mallorquina ens presenta un àlbum que és un testimoni de la seva complicitat amb el guitarrista Borja Penalba, amb qui ja fa temps que, quan els calendaris els ho permeten, comparteixen escenaris.

Concert a concert han anat teixint complicitats musicals, i la progressió artística de la seva col·laboració ha estat imparable. Des dels inicis de la seva carrera, Maria del Mar Bonet no ha deixat mai de cantar al País Valencià. L'any 1970 ja actuava al Micalet i és en aquest mateix teatre on cinquanta anys després, i amb Borja Penalba, han enregistrat —en temps de pandèmia, demostrant que la cultura és segura— cançons noves i composicions inèdites, revisant peces imprescindibles del cançoner de la mallorquina. Acompanyats del percussionista Antonio Sánchez, ara ens presenten una proposta compenetrada, esplèndida i singular.

Amb el suport de l'Ajuntament de Mataró i el Port de Mataró
Fitxa

 
Lia Sampai + Maria del Mar Bonet
Dissabte 4 de setembre
19 i 21.30 h
Port de Mataró
Preu: 24 euros

Les entrades es posaran a la venda a partir del dilluns 7 de juny a les 00:00 h