Nous minoès, ayrosas contradanças

Xuriach 2014 ©

Ara que se celebren els 300 anys de la primera notícia de flabiols i tamborins a Mataró, presentem Nous minoès, ayrosas contradanses. Aquest espectacle ens explica, amb música i dansa, aquell període de transició cultural, social i estètica que van marcar els flabiolaires i, en general, la cultura festiva, musical i de ball del segle XVIII.

L’obertura és en forma de Canaris contrapassats, seguida d'altres gèneres representatius i virtuosos de l’antic repertori que transmetien els mestres de dansa de la península Ibèrica durant els segles XVI i XVII, molts d’ells flabiolaires. Moltes melodies i formes de ball estan directament relacionades amb el repertori català de tradició oral.

La segona part de l’espectacle se situa entorn de la Guerra de Successió, i mostra com la Belle Danse arriba des de la França de Lluís XIV als salons aristocràtics. A Catalunya, moltes danses franceses van ballar-se "a la catalana" i els flabiolaires van aprendre els nous minuets i les airoses contradanses, però també van seguir tocant i ensenyant els ballets de tota la vida.

Companyia Xuriach: Anna Romaní, Carles Mas, Eva Narejos, Daniel Carbonell, Edwin Garcia, Marc Riera.

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró




Fitxa

 
Nous minoès, ayrosas contradanças
Diumenge 17 de novembre
17.30 h
Església de Sant Josep
Preu: 9 euros

Les entrades es posaran a la venda a partir del dimarts 29 d'octubre a les 09:00 h