Rèquiem en re menor

Cor Ciutat de Mataró 2014 ©

De Mozart. Versió per a piano a quatre mans, de Carl Czerny. A càrrec del Cor Ciutat de Mataró, sota la direcció musical de Jordi Lluch i els pianistes Joan Miquel Hernàndez i Mireia Fornells, i els solistes Susanna Crespo, Mariona Llobera, Aniol Botines i German De la Riva.

La Missa de Rèquiem en re menor (K. 626) de Wolfgang Amadeus Mozart va ser composta el 1791. Va ser l'última composició de Mozart i potser una de les seves obres més reconegudes i amb més força, no només pel que fa a la música, sinó també pel debat sobre com una part de l'obra musical es va completar després de la seva mort, i com va ser composta pel seu amic i alumne Franz Xaver Süßmayr.

L'obra està escrita per a soprano, contralt, tenor i baix solistes i cor, i orquestra composta per dos corni di bassetto (instrument molt apreciat per Mozart al llarg de la seva carrera), dos fagots, dues trompetes, tres trombons, timbales, violins, viola i baix continu (violoncel, contrabaix i orgue).

En aquest cas en podrem escoltar la versió de Carl Czerny va fer per a piano a quatre mans. L'estil d'interpretar de Mozart que Czerny va escoltar a través de l'alumne de Mozart, Hummel, va impressionar el jove pianista. Malgrat això es va fer un seguidor i partidari devot de les sonates i concerts per a piano de Beethoven, i d'aquest llegat pianístic, Czerny en va treure uns progressos tècnics que va saber transmetre als seus alumnes.

 

Dins el XII Cicle de Concerts de Cambra al Foment.

Organitza: Foment Mataroní
Fitxa

 
Rèquiem en re menor
Divendres 21 d'abril
20.30 h
Teatre Monumental
Preu: 12 euros general / 10 euros reduïda

Les entrades es posaran a la venda a partir del dilluns 27 de març a les 09:00 h