Rūrangi

Rūrangi 2014 ©

MOSTRA DE CINEMA LGTBI "FIRE"
Dins els actes de commemoració del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI 2021

Un jove activista trans, Caz Davis, comença a plorar en una teràpia de grup a l’inici de Rūrangi. No sap com ajudar les persones queer presents allà i se sent culpable, i fins i tot avergonyit, per aquest fet. Com molts joves queer, està esgotat per la seva pròpia lluita i també per la dels qui l’envolten. Després de fugir de Rūrangi, la seva ciutat natal, per trobar-se a ell mateix, el Caz torna a aquesta població lletera remota i políticament dividida amb l’esperança de tornar a connectar amb un pare que no veu des de fa 10 anys, abans de la seva transició, i amb la petita comunitat, els residents de la qual tenen les seves pròpies dificultats.

Rūrangi és franca i queer sense cap embut, gràcies a un repartiment fort, variat i inclusiu. Ressalta molt en particular l’extraordinari debut a la pantalla d’Elz Carrad, que carrega sobre les seves espatlles el pes de tota la pel·lícula: sap transmetre, amb detall i carisma, la lluita d’una persona atrapada entre el desig, la negació i la necessitat de parlar i expressar els seus propis dimonis, però sempre complicada intentant resoldre els problemes dels altres.

Direcció: Max Currie
Intèrprets: Elz Carrad, Arlo Green, Āwhina Rose Henare Ashby, Kirk Torrance, Ramon Te Wake
Producció: Autonomouse
Distribució: Craig Gainsborough
Gènere: Drama
Durada: 87’
País: Nova Zelanda
Any: 2020
VO en anglès i maori. Subtítols en espanyol i català

Festivals: Auckland, Christchurch (Nova Zelanda, LGBT), Copenhaguen (Mix, LGBT) Londres (BFI Flare, LGBT), Munich (LGBT), Nova York (NewFest, LGBT), San Francisco (Frameline, LGBT), Sidney (Mardi Gras, LGBT), Toronto (Inside Out, LGBT)


Totes les sessions comptaran amb la presentació de Jordi Samsó del Casal Lambda i Armand de Fluvià, protagonista del documental MELH, i la moderació de Jesús González de l’Associació Mataró LGTBI.


Aforament reduït i sense numerar.

 

Organitza: Ajuntament de Mataró
Fitxa

 
Rūrangi
Dijous 15 de juliol
19 h
Foment Mataroní
Preu: Gratuït amb invitació. Aforament reduït i sense numerar

Les entrades es posaran a la venda a partir del (no disponible)