Vilafranca. Un dinar de Festa Major

Vilafranca 2014 ©

Vilafranca, un dinar de Festa Major és la tercera i última part de la trilogia sobre la identitat catalana, iniciada amb Una història catalana (Premi Butaca al Millor text 2009 i reestrenada a la Sala Gran del TNC el 2013) i continuada amb Pàtria (estrenada a El Canal i Teatre Lliure l’octubre del 2012, i premiada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012).

En aquest darrer espectacle, la recerca i posada en qüestió identitària se situa al nucli d’una família tradicional catalana, amb les seves contradiccions al voltant del que creuen ser i el que realment són.

30 d’agost de 1999. Diada de Sant Fèlix. La Cristina ha convidat tota la família a dinar. Els pares i la seva germana viuen a Moja. El seu germà a Vilanova. Es retroben tots, com han fet sempre per la Festa Major de Vilafranca, amb les parelles i els fills. Però la malaltia del patriarca s’està agreujant i aviat s’hauran de prendre decisions. És possible que aquest sigui el seu últim dinar plegats de Festa Major. És possible que prendre decisions comporti acceptar grans renúncies. És possible que alguns dels secrets i pensaments que mai no s’han dit, surtin avui entre el primer i el segon plat. Avui tot s’acaba i, potser, avui tot comença.

Text i direcció: Jordi Casanovas

Repartiment: Marta Angelat, David Bagés, Manel Barceló, Lluïsa Castell, Georgina Latre, Vicky Luengo, Àurea Márquez, Marc Rius, Manuel Veiga, David Vert i Anna Ycobalzeta
Adjunt a direcció: Israel Solà
Escenografia: Sebastià Brosa
Ajudant d’escenografia: Sergi Corbera
Vestuari: Albert Pascual
Disseny d’il·luminació: David Bofarull
Disseny de so: Damien Bazin
Cap tècnic: David Pascual
Tècnic de so: Óscar Villar
Caracterització: Lluís Soriano
Banda sonora: Anna Roig i L’ombra de ton Chien

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Fitxa

 
Vilafranca. Un dinar de Festa Major
Dissabte 3 d'octubre
21 h
Teatre Monumental
Preu: 24 euros platea / 19 euros amfiteatre

Les entrades es posaran a la venda a partir del dilluns 7 de setembre a les 09:00 h